10 nybegynner begreper for seiling

Mens vår ordliste side gir en omfattende liste over båtliv betingelser, har vi også satt sammen denne korte liste over 10 nybegynner seiling vilkår som alle bør vite. Hvis du bare lære å seile, kan disse praktiske betingelsene gir en nyttig oversikt over seiling grunnleggende du trenger for å bli kjent med.

seiling

  1. Akter – Baksiden av et skip. Hvis noe er plassert akter, er det på baksiden av seilbåt. Det akter er også kjent som Stern.
  2. Bow – Fronten av skipet kalles baugen. Kjenne plasseringen av buen er viktig for å definere to av de andre mest vanlige seiling vilkår: port (til venstre på baugen) og styrbord (høyre side av baugen).
  3. Port – Port er alltid venstre side av båten når du er vendt baugen. Fordi «riktig» og «venstre» kan bli forvirrende seiler vilkår når det brukes ute i åpent farvann, er port brukes til å definere venstre side av båten som det er relatert til baugen, eller front.
  4. Styrbord – styrbord er alltid høyre side av båten når du er vendt baugen. Fordi «riktig» og «venstre» kan bli forvirrende seiler vilkår når det brukes ute i åpent farvann, er styrbord brukes til å definere høyre side av båten som det er relatert til baugen, eller front.
  5. Leeward – Også kjent som lee, er le motsatt retning til hvordan vinden er for tiden blåser (lo).
  6. Windward – Den retningen som vinden for tiden blåser. Windward er det motsatte av le (motsatt retning av vinden). Seilbåter tendens til å bevege seg med vinden, slik at vinden retning en viktig seiler begrep å vite.
  7. Boom – Bommen er den horisontale polet som strekker seg fra bunnen av masten. Justering av bommen mot vindretningen er hvordan seilbåt er i stand til å utnytte vindkraft for å flytte fremover eller bakover.
  8. Ror – Ligger under båten, er roret et flatt stykke tre, glassfiber eller metall som brukes til å styre skipet. Større seilbåter kontroll roret via et hjul, mens mindre seilbåter vil ha en styringsgruppe mekanisme direkte akterut.
  9. Slag – Det motsatte av jibing, refererer dette grunnleggende seiling manøveren å snu baugen av båten gjennom vinden slik at vinden skifter fra den ene siden av båten til den andre siden. Bommen på en båt vil alltid skifte fra den ene siden til den andre når du utfører en stagvending eller en jibb.
  10. Jibing – Det motsatte av overvinne, refererer dette grunnleggende seiling manøveren å snu akterenden av båten gjennom vinden slik at vinden skifter fra den ene siden av båten til den andre siden. Bommen på en båt vil alltid skifte fra den ene siden til den andre når du utfører en stagvending eller en jibb. Jibing er en mindre vanlig teknikk enn krysse, siden det innebærer å snu en båt direkte inn i vinden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *