Fra Personlig Belly Boats til High Performance Racers – En oversikt over Gummibåter

båt

Oppblåsbare båter, også kalt gummibåter og joller, har eksistert i en eller annen form for tusenvis av år. De nå kommer i mange forskjellige størrelser og modeller og inkluderer oppblåsbare kajakker, sportsbåter, og oppblåsbare katamaraner. Deres allsidighet og relativt lave kostnader har bidratt til populariteten deres, og mer og mer vann entusiaster oppdager fordelene med grunn en oppblåsbar båt.

Utvikling av Inflatable Boat
Historiske data viser at de første oppblåsbare båter var dyreskinn fylt med luft. Gjennom årene har mange kulturer skapt ulike versjoner av oppblåsbare vannjet, og i 1839, hertugen av Wellington testet den første oppblåsbare pongtonger. I tiårene som fulgte ble mange nye design introdusert og noen av dem ble benyttet av europeiske militære styrker.

Den oppblåsbare båter ble brukt til transport av torpedoer og annen last. De tillot også tropper til å gjøre diskret landinger på grunt vann, og sin kompakte størrelse og storability gjort dem enkle å ta med, selv på overland marsjer hvor det ikke ville vært mulig å bringe en tradisjonell båt.

En av modellene, den Zodiac, vokste til å bli svært populær hos de militære og bidro sterkt til fremveksten av den sivile oppblåsbare båter industrien, både i Europa og i USA. Etter andre verdenskrig ble overskuddet oppblåsbare båter som selges til publikum og den generelle befolkningen hadde en sjanse til å oppleve hvor enkelt og morsomt disse båtene kan være.

Siden da har oppblåsbar kajakk, seiling hoppeslott, oppblåsbare kanoer, sportsbåter og buk båter er lagt til mix. Noen oppblåsbare båter kjøre 45 meter i lengde eller mer, og kan omfatte innenbords styring, luksuriøse særpreg, og med fulle hytter.Oppblåsbare båter har utviklet seg så mye som i dag, er det eneste oppblåsbare på noen båter kragen rundt omkretsen båtripen av dekket.

Hull Tegninger & Typer Inflatable Boats
Oppblåsbare båter kommer i stive skrog design og soft-bunn stil. Soft-bunn båter har gulv laget av stoff og slats (vanligvis tre) på tvers av strålen. Dette designet er generelt funnet i mindre gummibåter fra rundt 6 til 8 meter i lengde bare.

Stive skrog, eller RIB-båter, ble introdusert i 1967 av Tony Lee-Elliott og avanserte av admiral Hoare og Atlantic College i Wales. I motsetning til soft-bunn båter, som har et stoff skrog med oppblåsbare eller tre kjøler, rifler har harde glassfiber eller aluminium skrog og store, oppblåsbare slanger. Dette gir en kombinasjon av de beste funksjonene fra begge typer båter.

Noen RIB-båter innlemme V-formet bue som kan sammenlignes med en tradisjonell båt. Denne konstruksjonen består av et eget inflasjon tube kjører lengden av båten under gulvbordene. Når oppblåst, skyver den gulvmaterialer ned til danner V-form som hjelper i styring. Den flytekrager på mange RIB er avtagbart, noe som gjør dem enklere å lagre og å rengjøre.

RIB-båter typisk fra 10 til 30 fot i lengde og er drevet av enten ved en påhengsmotor eller en innenbords motor snu en vannstråle eller z-stasjonen. De ble først brukt som livbåter i 1970, og senere som joller eller anbud på større nytelse yachter. Mange av dagens sportsbåter brukes til fiske og vannski er laget med RIB design.

Oppblåsbare Sport Boats
Oppblåsbare sportsbåter generelt beskrive fritidsbåter som brukes til fiske, vannski og andre aktiviteter hvor en motor er nødvendig. Avhengig av størrelsen på håndverket, kan en oppblåsbar sport båt brukes med en motor som genererer opptil 40 enheter av hestekrefter De kan tømmes og pakkes bort for enkel transport eller brukes med en trailer for å unngå å måtte blåse på hvert bruk. Oppblåsbare sportsbåter vanligvis koster mye mindre enn sine tradisjonelle motparter, og fordi de er lettere, bruker mye mindre gass.

High Performance
Flere selskaper også med høy ytelse oppblåsbare båter som brukes til racing, redning og andre aktiviteter hvor hastigheten er avgjørende. Disse høyytelses båtene vanligvis har flere inflasjon rør som løfter båten opp av vannet og opprette flere vannplaning effekter. De bruker vanligvis større motorer, noen ganger opp til 400 hestekrefter. På grunn av hastigheten deres er de vanskeligere å navigere og krever en erfaren kaptein.

Oppblåsbare kanoer, kajakker og andre personlige Watercraft
På baksiden er de oppblåsbare kanoer og kajakker som er avhengige av menneskelig kraft og brukes av en eller to personer om gangen. Disse watercraft ofte ligne på sine tradisjonelle motparter, men har oppblåsbare organer, noe som gjør dem mye lettere og lettere å transportere. De er ofte rimeligere også.

I de senere år, oppblåsbare seilbåter og oppblåsbare katamaraner har også blitt innført. De vanligvis rekkevidde 12-14 meter i lengde, og som oppblåsbare kanoer og kajakker, bare plass til ett eller to personer.

Belly båter er enda en annen kategori av oppblåsbare personlig watercraft. Disse flyter kalles Pontoon båter, men er ikke forveksles med den store, flatbunnet båt ofte sett bærer et stort antall mennesker på området innsjøer. Belly båter var spesielt designet for å brukes til fiske og ofte ser ut som flytende donuts med et sete. Noen kan ha to små pontonger med en sittegruppe suspendert mellom. De fleste er mindre enn åtte meter lang og har plass til bare én person.

Yacht Tenders
Falling in mellom oppblåsbare kajakker og andre personlige watercraft og større sport og ytelse båter er Yacht anbud. Dette er typisk oppblåsbare båter som varierer i lengde fra 6 fot til 20 fot, og som navnet tilsier, de blir ofte brukt som livbåter og mindre båter på større fartøy. Yacht anbud kan også brukes til fiske, generell båtliv, elv rafting og andre aktiviteter hvor en motor er ikke avgjørende. Mange anbud kan pares med en liten elektrisk motor hvis nødvendig.

Disse kategoriene av oppblåsbare båter gi en generell oversikt over de valgene tilgjengelige. Det finnes mange varianter og unike design innenfor disse kategoriene. I tillegg har noen større modeller av oppblåsbare båter innenbords styring stasjoner, hytteområder og andre funksjoner som ligner på tradisjonelle båter.

Som den oppblåsbare båten industrien fortsetter å avansere og vokse i popularitet, vil vi trolig se mange nye og innovative design i fremtiden, noe som gir enda flere muligheter til å finne de oppblåsbare båten som passer perfekt med ditt budsjett og båtliv behov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *